Telefon   606 842 146

Mail  Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

mask

Komora tradycyjnego wędzenia 

Proces wędzenia żywności znany jest od wieków. Po dziś dzień stosowany jest jako naturalny sposób konserwacji produktów spożywczych. Oprócz tego wędzenie nadaje niepowtarzalny smak i aromat mięsu, rybom, a nawet serom. Dzieje się tak za sprawą oddziaływania na produkty poddane wędzeniu ciepła oraz związków zawartych w dymie. Wędzenie jest technologią powszechnie stosowaną w przemyśle spożywczym

W naszej ofercie znajdziesz wysokiej jakości komory tradycyjnego wędzenia. Dzięki nim możliwe jest uszlachetnianie żywności poprzez obróbkę termiczną dającą równomierną zmianę stanu wilgotności produktów spożywczych. Dodatkowo, dzięki obróbce dymnej możliwa jest naturalna konserwacja żywności oraz nadanie jej niepowtarzalnych walorów smakowo-zapachowych i wizualnych. Produkty poddane wędzeniu w naszej komorze przez długi czas cieszą świeżością, doskonałym smakiem, aromatem i wyglądem. 

Komory tradycyjnego wędzenia tworzymy ze starannie wyselekcjonowanych materiałów najwyższej jakości, które spełniają wszelkie normy i standardy. Wyróżniają się trwałością, solidnością i odpornością na działanie czynników zewnętrznych oraz większości substancji chemicznych. Łatwo utrzymać je w czystości. 

W skład komory tradycyjnego wędzenia naszej produkcji wchodzą następujące elementy:

  • przednie drzwi wraz z ramą wykonane ze stali nierdzewnej, 
  • tylne drzwi wykonane ze stali nierdzewnej, 
  • sufit nierdzewny, 
  • okap nierdzewny, 
  • szyny najazdowe wykonane ze stali odpornej na wysoką temperaturę, 
  • przysłonę kominową. 

 

 

komora-tradycyjnego-wedzenia
komora-tradycyjnego-wedzenia-2
komora-tradycyjnego-wedzenia-3
komora-tradycyjnego-wedzenia-4
komora-tradycyjnego-wedzenia-5
sprzet-23
sprzet-17
sprzet-18
sprzet-20
sprzet-19
sprzet-22
sprzet-21